Ministerul Sanatatii: Vaccinul gripal va fi disponibil din 15 septembrie 2018

30/08/2018

Ministerul Sanatatii: Vaccinul gripal va fi disponibil din 15 septembrie 2018

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-vaccinul-gripal-va-fi-disponibil-din-15-septembrie-2018/


In acest an, 1 milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populatiei la risc in cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripala a Ministerului Sanatatii.

In baza unui acord-cadru, Ministerul Sanatatii a semnat contractul subsecvent pentru achizitionarea dozelor de vaccin gripal si a stabilit calendarul de livrare in teritoriu, valoarea cu TVA a contractului fiind de 11.205.200 lei, scrie intr-un comunicat de presa transmis joi.

Conform contractului incheiat cu castigatorul licitatiei, livrarea se face de catre furnizor la directiile de sanatate publica incepand cu data de 15 septembrie.

“Am luat toate masurile astfel incat anul acesta sa nu mai avem intarzieri in asigurarea vaccinului gripal. Achizitia se realizeaza in baza unui acord-cadru incheiat pe o perioada de 2 ani si astfel reusim sa asiguram aprovizionarea la timp si sa demaram campania de vaccinare in beneficiul celor care au nevoie de acest tip de preventie”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit sursei mentionate.

Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor. Ea se va derula in cadrul cabinetelor medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi, iar beneficiarii  sunt persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, mai precis personalul medical, persoane cu varsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Odata cu venirea toamnei, specialistii recomanda populatiei sa respecte  cu strictete regulile de igiena personala necesare pentru evitarea imbolnavirii. Spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si in special prin gripa.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: