Ministerul Sanatatii va cumpara aparate de radioterapie

20/09/2019
Ministerul Sanatatii va cumpara aparate de radioterapie

Ministerul Sanatatii va cumpara aparate de radioterapie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-va-cumpara-aparate-de-radioterapie/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca in spitalele din Romania este nevoie de 144 de aparate de radioterapie, iar in prezent sunt functionale doar 32.

Potrivit demnitarului, in luna noiembrie vor fi achizitionate 10 aparate de radioterapie, urmand ca anul viitor sa mai fie cumparate alte zece, printr-un program al Bancii Mondiale.

Romania are nevoie de 144 de aparate de radioterapie. Avem in acest moment 32 functionale. (…) Tratamentul pacientului bolnav de cancer este un tratament complex si presupune tratament multimodal, asa cum spun medicii. Asta inseamna chimioterapie, radioterapie. (…) Din pacate, foarte multi pacienti au nevoie de aceasta procedura. (…) Incepand cu luna noiembrie, vor mai fi achizitionate zece aparate care vor fi montate in diverse locuri din tara, prin programul Bancii Mondiale, iar anul viitor inca zece aparate, toate acestea vor fi instalate in spitalele publice”, a declarat Sorina Pintea conform Agerpres.

Referindu-se la citostatice,ea a precizat ca doua dintre cele 12 medicamente de acest fel cu risc de discontinuitate au intrat miercuri in tara.

De asemenea, edilul sef al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca recent a fost achizitionat la Spitalul Coltea un aparatul de inalta performanta – un accelerator liniar pentru radioterapie – de aproape 1,5 milioane de euro.

Etichete: aparate radioterapie, tratament radioterapie, centru radioterapie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: