Ministerul Sanatatii – unitate de achizitii publice centralizata

15/05/2013

Ministerul Sanatatii – unitate de achizitii publice centralizata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-unitate-de-achizitii-publice-centralizata/

poza Ministerul Sanatatii achizitii centralizateMarti, 14 mai 2013, a fost adoptata Ordonanta de Guvern  care desemneaza Ministerul Sanatatii drept unitate de achizitii publice centralizata, de catre Camera Deputatilor, cu 226 de voturi pro si 78 de voturi impotriva.

Unitatea de achizitii publice centralizata incheie acorduri-cadru in numele si pentru unitatile sanitare publice din reteaua ministerului si din reteaua autoritatilor administratiei publice central”, se arata in text. Prevederile acestei ordonante nu se aplica in cazul achizitiilor care sunt finantate din fondurile alocate de autoritatile administratiei publice locale, in cazul donatiilor, al sponsorizarilor si al fondurilor din proiecte de finantare rambursabila si nerambursabila.

Odata cu primirea aceastei atributii, Ministerul Sanatatii va incheia la nivel national acorduri-cadru pentru achizitia centralizata de tratamente medicamentoase, material sanitare, echipamente de protectie, echipamente medicale, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto.

Totodata, textul ordonantei de Guvern mai precizeaza ca atribuirea acordului cadru de catre unitatea de achizitii publice centralizata nu solicita probarea existentei sumelor necesare efectuarii platilor. In acelasi timp, se specifica faptul ca lista produselor pentru care vor fi organizate procedure de achizitie centralizata se va aproba in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, prin ordin al ministrului Sanatatii.  

Potrivit declaratiei initiatorului, obiectivul ordonantei este de a fi realizata o gestionare eficienta a resurselor financiare alocate, achizitionarea unor produse si servicii de calitate si stabilirea unor variatii de pret mici.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: