Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

26/11/2021

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-suplimenteaza-numarul-locurilor-de-la-rezidentiat/

Ministerul Sanatatii va suplimenta cu 418, numarul de locuri alocate in urma concursului de Rezidentiat, pentru domeniul medicina. Candidatii care au obtinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicina, pe tara, vor fi incadrati ca rezidenti.

“Am suplimentat locurile in specialitatile deficitare (anestezie terapie intensiva, boli infectioase, radiologie medicala, medicina de familie) corelat cu capacitatea reala de pregatire a universitatilor de medicina si farmacie”, a declarat ministrul Sanatatii, prof.dr. Alexandru Rafila, potrivit unui comunicat MS.

In data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sanatatii a organizat, in conditiile speciale impuse de contextul epidemiologic actual, concursul de intrare in Rezidentiat.

Un numar record de 12 564 candidati au concurat pe un numar de 6311 locuri si posturi pe cele 3 domenii de pregatire, astfel: 3942 locuri si posturi pentru domeniul medicina, cate 1190 locuri pentru medicina dentara si 1087 locuri pentru farmacie, un numar de 92 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie.

Etichete: rezidentiat, locuri rezidentiat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: