Ministerul Sanatatii simplifica accesul asiguratilor la asistenta medicala transfrontaliera

21/11/2016

Ministerul Sanatatii simplifica accesul asiguratilor la asistenta medicala transfrontaliera

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-simplifica-accesul-asiguratilor-la-asistenta-medicala-transfrontaliera/

SPITAL-NOUGuvernul a aprobat Hotararea de modificare si completare a HG 304/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind asistenta medicala transfrontaliera, prin care simplifica procedura de rambursare a contravalorii asistentei medicale derulate intr-un stat membru UE.

Astfel, asiguratii care doresc rambursarea cheltuielilor pentru asistenta medicala nu mai sunt obligati sa depuna confirmarea scrisa din partea furnizorului de servicii medicale din statul membru al Uniunii Europene.

Prin aceasta confirmare, furnizorul isi exprima disponibilitatea de a acorda asistenta medicala transfrontaliera in perioada indicata de persoana solicitanta.
Cheltuielile de asistenta medicala la care face referire actul normativ sunt cele de tipul: PET-CT in regim ambulatoriu, implant sau inlocuire de defibrilator cardiac, endoprotezare articulara tumorala; implant segmentar de coloana, bypass coronarian cu/fara investigatii cardiace invazive, nasterea.

Totodata, prin actul normativ aprobat de Guvern, se elimina obligativitatea depunerii documentului eliberat de punctul national de contact pentru asistenta medicala transfrontaliera din statul membru al Uniunii Europene in care urmeaza sa se acorde asistenta medicala transfrontaliera.

Rambursarea cheltuielilor pentru asistenta medicala dar si medicamente va fi scutita de obligatia depunerii biletului de internare eliberat de catre un cadru medical din Romania, precum si de obligatia prescriptiei medicale.

In plus,  incepand cu adoptarea acestui act normativ, traducerea in limba romana a documentelor justificative de catre un traducator autorizat va fi in responsabilitatea casei de asigurari de sanatate si nu a persoanei asigurate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza