Ministerul Sanatatii si CNAS elimina stampila

24/10/2019

Ministerul Sanatatii si CNAS elimina stampila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-si-cnas-elimina-stampila/

Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au stabilit, printr-un ordin comun, sa elimine stampila in relatia cu casele de asigurari de sanatate.

Aceasta prevedere este specificata in Ordinul nr. 1.567/915/2019, publicat miercuri, 23 octombrie 2019 in Monitorul Oficial.

Furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, precum si furnizorii de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare specifice, dispozitive medicale si altele asemenea acordate in cadrul programelor nationale de sanatate curative – persoane fizice, persoane juridice de drept privat, entitati fara personalitate juridica sau persoane juridice de drept public – nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice documente sau inscrisuri depuse la casele de asigurari de sanatate ori emise sau incheiate in relatia cu casele de asigurari de sanatate”, scrie in ordinul publicat in Monitorul Oficial ( Ex. foto)

 

Masura eliminarii stampilei nu este una ce se aplica doar in sistemul de sanatate, ci este una cu aplicare larga, si in alte domenii de activitate. Totusi, stampila nu va fi eliminata complet din relatia cu statul. Autoritatile precizeaza ca acolo unde exista legi sau ordonante care prevad ca aceasta este obligatorie, atunci se va folosi.

Etichete: stampila documente, stampila CNAS, eliminare stampila

Autor: Adriana Pavel

7 Comentarii

 1. D.C. says:

  In cazul documentelor completate de medici exista in plus parafa impreuna cu semnatura.Desigur,orice se poate falsifica,atat parafa si semnatura cat si stampila rotunda,de aceea exista stiinta grafologiei si expertii in falsuri,inclusiv din domeniul economic.

 2. Laurentiu Ion says:

  Pentru MS si CNAS OG17/2015 art.V, al.1 nu este destul de clar, sau se considera mai presus de lege si considera ca un OM este mai presus decat o OG ?

 3. Marius Alecu says:

  Sa fie afișat anunțul peste tot, să l vadă tot omul, altfel vor discuții aiurea peste tot.

 4. D.C. says:

  Din 2017 nu mai trebuie pusă nici pe formularele de “concedii medicale” pentru incapacitate temporară de muncă,dar încă există funcționari,angajatori care solicită acest lucru ilegal, abuziv,insistent de la medici.
  http://www.casan.ro/casar/post/type/local/eliminarea-obligatiei-aplicarii-stampilei-pe-documente-emise-potrivit-dispozitiilor-oug-47-2017.html

 5. ciocsirescu says:

  mai trebuie aplicate stampilele pe retete compensate
  pe bilete de trimitere ?

 6. Sarkadi Ştefan says:

  Atunci cu ce mai dovedeşti exactitatea, veridicitatea actului pe care îl semnezi? Eşti o entitate juridică, cu ce îl dovedeşti? Cu o simplă semnătură pe care orice om de rând o poate da?

 7. Serbu Gheorghe says:

  Big deal!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: