Ministerul Sanatatii repune in functiune centrele de testate Covid

04/07/2022
Ministerul Sanatatii repune in functiune centrele de testate Covid

Ministerul Sanatatii repune in functiune centrele de testate Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-repune-in-functiune-centrele-de-testate-covid/

Potrivit anuntului facut de Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, vor fi repuse in functiune centrele de testare COVID, care vor fi mai accesibile in week-enduri. Numarul cazurilor de Covid-19, in Romania, este din nou in crestere.

De altfel, ministrul a subliniat ca o persoana are simptome de Covid-19 trebuie sa se testeze la testeze la medicul de familie.

“Repunem in functiune acele centre de testare care vor fi accesibile persoanelor, mai ales in week-end, unde se pot duce sa preleveze o proba, daca au simptomatologie, dupa care fie raman in observatie la medicul de familie, care poate sa le prescrie si un tratament, fie merg la un centru de evaluare. Sau, in cazul unei evolutii mai grave, se duc la spital”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexansdru Rafila, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca se mentin recomandarile referitoare la utilizarea mastii in spatiile inchise, igiena mainilor si aerisirea spatiilor publice, subliniind, totodata, ca aceste masuri nu sunt impuse.

“Nimeni nu impune nimic. Sunt doar recomandari, ca sa putem sa avem o vara cat mai linistita, sa ne putem face concediile, sa nu fim in niciun fel in situatia de a nu putea sa mergem in concediu, pentru ca ne imbolnavim noi sau membrii familiilor. Utilizarea mastii in spatii inchise sau mijloacele de transport in comun si evitarea aglomeratiei sunt masuri deja cunoscute, la fel ca si igiena mainilor. Autoritatile locale ar trebui sa aiba in vedere igienizarea periodica a mijloacelor de transport in comun. ”, a mai afirmat ministrul.

Etichete: testare covid, centre de testare covid, testare covid weekend

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: