Ministerul Sanatatii: Pasi importanti pentru deblocarea posturilor, inclusiv la Ambulanta

09/06/2023
Ministerul Sanatatii: Pasi importanti pentru deblocarea posturilor, inclusiv la Ambulanta

Ministerul Sanatatii: Pasi importanti pentru deblocarea posturilor, inclusiv la Ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-pasi-importanti-pentru-deblocarea-posturilor-inclusiv-la-ambulanta/

In cadrul unei intalniri pe care ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a avut-o cu reprezentantii Blocului National Sindical si ai Federatiei Nationale Sindicale “Ambulanta”, au fost discutate revendicarile de natura salariala, administrativa si dotare a Serviciilor de Ambulanta.

Printre solicitari s-au aflat: acordarea salariilor de baza a operatorilor registratori de urgenta si personalului TESA care nu au beneficiat de cresterea salariului de baza la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru conditii deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar si auxiliar sanitar din serviciile de ambulanta, precum si cresterea indemnizatiei de hrana.

De asemenea, s-a discutat despre urgentarea adoptarii actului normativ care reglementeaza numarul de zile de concediu, in vederea semnarii cat mai rapide a contractului colectiv de munca.

“S-au gasit solutii pentru acoperirea deficitului de personal care se ridica la 45%. Ministerul Sanatatii a facut pasi importanti pentru deblocarea posturilor in sistemul sanitar, memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi in unitatile sanitare subordonate Ministerului Sanatatii, inclusiv in Serviciile de Ambulanta urmand sa fie aprobat in scurt timp de Guvern.”, transmite Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

In cadrul intalnirii, s-a analizat proiectul Legii salarizarii care a fost inaintat de Ministerul Sanatatii, Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, pentru functiile din Serviciile Publice de Ambulanta. De asemenea, s-a discutat si s-a convenit o intalnire interministeriala intre Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale in vederea urgentarii aplicarii Legii nr. 5/2021.

Potrivit sursei citate, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a insistat asupra inlocuirii parcului auto invechit cu ambulante noi, achizitionate din fonduri publice.

Etichete: deblocari posturi sanatate, revendicari ambulanta, posturi ambulanta

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: