Ministerul Sanatatii lanseaza noi achizitii centralizate pentru medicamente necesare pacientilor cu tuberculoza

12/02/2021

Ministerul Sanatatii lanseaza noi achizitii centralizate pentru medicamente necesare pacientilor cu tuberculoza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-lanseaza-noi-achizitii-centralizate-pentru-medicamente-necesare-pacientilor-cu-tuberculoza/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a aprobat demararea unei noi proceduri de achizitie publica centralizata pentru cumpararea a 26 de medicamente necesare pacientilor cu tuberculoza.

Procedura de achizitie centralizata se va finaliza cu ncheierea acordurilor-cadru, pe o perioada de 4 ani, ntre Ministerul Sanatatii si operatorii economici declarati castigatori n urma achizitiei publice. Ulterior, contractele subsecvente ale acestora vor fi ncheiate ntre unitatile sanitare care implementeaza Programul National de Prevenire, Supraveghere si Control al Tuberculozei si operatorii declarati castigatori.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Neoplazii mieloproliferative

Sistemul de achizitii publice centralizate pe care l-am lansat n primul meu mandat, n 2016, ajuta la o crestere a transparentizarii procesului de achizitii de medicamente esentiale si la realizarea de economii la bugetul de stat. nainte, fiecare spital facea achizitii n baza unor estimari proprii, ceea ce lasa loc pentru achizitii directe prin contracte special facute pentru cantitati mici si, totodata, existau mari diferente de pret pentru acelasi medicament ntre diferite spitale. Odata cu implementarea sistemului de achizitie publica centralizata, acestea se fac de catre Ministerul Sanatatii, n mod transparent, prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice – SEAP. n urma licitatiei se realizeaza un contract-cadru si un clasament al furnizorilor n functie de conditiile pe care le ofera, iar spitalele fac contracte subsecvente si achizitioneaza medicamentele de la furnizorul care are cea mai buna oferta si care-l poate livra. Prin acest sistem, numai pentru medicamentele antiretrovirale si antituberculoase, s-au facut economii la bugetul de stat deja de peste 30 de milioane de euro. Alte economii, de peste 28 de milioane de euro, s-au facut prin acelasi sistem la achizitionarea de antibiotice”, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, intr-un comunicat MS.

Valoarea totala a achizitiei este cuprinsa ntre 157.750.446 de lei si 207.142.871 de lei. Fondurile necesare pentru ncheierea contractelor subsecvente sunt asigurate din bugetul Ministerului Sanatatii, prin bugetul Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control al Tuberculozei.

Etichete: medicamente noi, medicamente tuberculoza, tratamente tbc, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi