Ministerul Sanatatii: Investim foarte mult anul acesta in sanatate, fara sa tinem cont de culoarea politica

23/04/2019

Ministerul Sanatatii: Investim foarte mult anul acesta in sanatate, fara sa tinem cont de culoarea politica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-investim-foarte-mult-anul-acesta-in-sanatate-fara-sa-tinem-cont-de-culoarea-politica/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca vor fi investitii multe in sanatate in 2019, fara a se tine cont de culoarea politica.

Precizarea vine dupa ce primarul orasului Ulmeni a intrat in greva foamei, incercand sa convinga Ministerul Sanatatii sa deschida o statie de ambulanta in localitatea pe care o conduce.

Continut educational:

“Aprobarea unei substatii de ambulanta nu tine de ministrul Sanatatii, iar Ministerul Sanatatii are doar doi membri in comisia care avizeaza infiintarea acestora. Asa cum stiti, colaborez cu autoritatile locale pentru a creste calitatea serviciilor medicale din zonele pe care acestia le reprezinta si investim foarte mult anul acesta in sanatate, fara sa tinem cont de culoarea politica. Pentru ca, asa cum am mai spus, sanatatea nu are culoare politica. Este regretabil ca domnul primar din Ulmeni a ales aceasta modalitate de a face campanie electorala. Probabil isi imagineaza ca victimizarea ii va aduce aprecierea comunitatii si, implicit, capital politic”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, Ministerul mai precizeaza ca “decizile CIMST nu pot fi influentate de Ministerul Sanatatii, ele se iau in urma analizarii obiective a solicitarilor si a realitatilor existente in teritoriu, astfel incat infiintarea unor noi substatii de ambulanta sa fie justificata din punct de vedere al nevoilor de servicii medicale de urgenta in zonele pe care le deservesc”.

Etichete: investitii sanatate, ambulanta, pintea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati