Ministerul Sanatatii: Investim foarte mult anul acesta in sanatate, fara sa tinem cont de culoarea politica

23/04/2019

Ministerul Sanatatii: Investim foarte mult anul acesta in sanatate, fara sa tinem cont de culoarea politica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-investim-foarte-mult-anul-acesta-in-sanatate-fara-sa-tinem-cont-de-culoarea-politica/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca vor fi investitii multe in sanatate in 2019, fara a se tine cont de culoarea politica.

Precizarea vine dupa ce primarul orasului Ulmeni a intrat in greva foamei, incercand sa convinga Ministerul Sanatatii sa deschida o statie de ambulanta in localitatea pe care o conduce.

Continut educational:

“Aprobarea unei substatii de ambulanta nu tine de ministrul Sanatatii, iar Ministerul Sanatatii are doar doi membri in comisia care avizeaza infiintarea acestora. Asa cum stiti, colaborez cu autoritatile locale pentru a creste calitatea serviciilor medicale din zonele pe care acestia le reprezinta si investim foarte mult anul acesta in sanatate, fara sa tinem cont de culoarea politica. Pentru ca, asa cum am mai spus, sanatatea nu are culoare politica. Este regretabil ca domnul primar din Ulmeni a ales aceasta modalitate de a face campanie electorala. Probabil isi imagineaza ca victimizarea ii va aduce aprecierea comunitatii si, implicit, capital politic”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, Ministerul mai precizeaza ca “decizile CIMST nu pot fi influentate de Ministerul Sanatatii, ele se iau in urma analizarii obiective a solicitarilor si a realitatilor existente in teritoriu, astfel incat infiintarea unor noi substatii de ambulanta sa fie justificata din punct de vedere al nevoilor de servicii medicale de urgenta in zonele pe care le deservesc”.

Etichete: investitii sanatate, ambulanta, pintea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19