Ministerul Sanatatii introduce 6 protocoale terapeutice noi si actualizeaza alte 6

15/02/2023
Ministerul Sanatatii introduce 6 protocoale terapeutice noi si actualizeaza alte 6

Ministerul Sanatatii introduce 6 protocoale terapeutice noi si actualizeaza alte 6

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-introduce-6-protocoale-terapeutice-noi-si-actualizeaza-alte-6/

Ministerul Sanatatii a postat in transparenta decizionala o initiativa legislativa pentru modificarea si completarea Anexelor nr. 1 si nr. 2 din Ordinul nr. 564/499/2021 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice.

Mai exact, noul ordin vizeaza introducerea unor noi protocoale in anexa nr. 1:

Tot la anexa nr. 1, protocolul terapeutic corespunzator pozitiei nr. 182 cod (L01EF03): DCI ABEMACICLIBUM se modifica si se inlocuieste cu urmatorul protocol:

Protocol terapeutic corespunzator pozitiei nr. 182 cod (L01EF03): DCI ABEMACICLIBUM

Potrivit referatului de aprobare, se prevede si actualizarea urmatoarelor protocoalele terapeutice de prescriere aferente medicamentelor din anexa nr. 1:

DCI ABEMACICLIBUM, DCI ENZALUTAMIDUM, DCI APALUTAMIDUM respectiv anexa nr. 2: BOALA CRONICA INFLAMATORIE INTESTINALA, ARTROPATIA PSORIAZICA – AGENTI BIOLOGICI: ADALIMUMABUM**1 (ORIGINAL SI BIOSIMILAR), CERTOLIZUMABUM**1, ETANERCEPTUM**1 (ORIGINAL SI BIOSIMILAR), GOLIMUMABUM**1, INFLIXIMABUM**1 (ORIGINAL SI BIOSIMILAR), SECUKINUMABUM**1, IXEKIZUMABUM**1, GUSELKUMABUM**1Ω SI REMISIVE SINTETICE TINTITE (ts – DMARDs): TOFACITINIB**1

Protocoalele terapeutice au fost analizate si avizate de catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR).

Etichete: protocoale terapeutice, protocoale terapeutice noi, actualizare protocoale terapeutice

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Erhan Cristina Ana says:

    Va rog sa imi trimiteti noul protocol pt vaccinul B C G Multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: