Ministerul Sanatatii ia in considerare regandirea taxei clawback pentru toate medicamentele

07/12/2017

Ministerul Sanatatii ia in considerare regandirea taxei clawback pentru toate medicamentele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-ia-in-considerare-regandirea-taxei-de-clawback-pentru-toate-medicamentele/

In urma unor  discutiilor de la Ministerul Sanatatii, s-a stabilit infiintarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regandirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care risca sa fie retrase de pe piata din considerente economice.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit joi cu reprezentantii producatorilor de medicamente din cadrul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice si din Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente. La intalnire au mai participat Laurentiu Mihai, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si secretarii de stat dr. Rodica Nassar, dr. Cristian Grasu si dr. Octavian Alexandrescu din cadrul Ministerului Sanatatii.

Alaturi de ministrul Florian Bodog s-a aflat si consilierul de stat al Primului ministru, prof.dr. Florian Popa.
Grupul de lucru despre care s-a discutat, va incepe sa lucreze saptamana viitoare la noile reglementari si va avea in componenta, alaturi de reprezentantii Ministerului Sanatatii, pe cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, reprezentanti din cadrul Ministerul Finantelor Publice si cate doi reprezentanti din partea asociatiilor producatorilor de medicamente.

“Vin cu propunerea de a lucra alaturi de minister si colegii de la casa de asigurari pentru stabilirea unor principii noi privind cuantumul taxei de clawback, in beneficiul pacientilor nostri, astfel incat sa putem asigura aprovizionarea cu medicamente fara disfunctionalitati”, a declarat ministrul Bodog, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Asociatiile producatorilor au salutat propunerea ministrului Sanatatii si au subliniat ca este pentru prima oara cand un ministru al Sanatatii isi asuma raspunderea rezolvarii acestei situatii, transparent, printr-un ordin de ministru.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: