Ministerul Sanatatii finalizeaza distributia dozelor de vaccin gripal

08/12/2020
Ministerul Sanatatii finalizeaza distributia dozelor de vaccin gripal

Ministerul Sanatatii finalizeaza distributia dozelor de vaccin gripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-finalizeaza-distributia-dozelor-de-vaccin-gripal/

Ministerul Sanatatii a anuntat ca finalizeaza distributia dozelor de vaccin gripal achizitionate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripala din sezonul 2020-2021.

Ultimele 540 000 doze de vaccin gripal vor ajunge marti si miercuri la directiile de sanatate publica si, mai apoi, in cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

“Pentru acest sezon, MS a achizitionat aprox. 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu fata de anul trecut. Reamintim ca, in cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita anuala a Ministerului Sanatatii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.”, transmite M.S.

Continut educational:

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica s-a realizat in mai multe etape, incepand cu data de 14 septembrie 2020.
Pana la data de 29 noiembrie a.c., in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a MS, au fost vaccinate un numar de 864.796 persoane din categoriile la risc, conform monitorizarilor realizate de INSP.

Conform aceleasi surse, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripaclinica, IACRS si pneumonii) este in scadere, in saptamana 48 de monitorizare, a fost de 31.874, cu 63.9% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (88.394) si cu 27.4% mai miccomparativ cu cel din saptamana anterioara (43.954) –scaderi posibil datorate si subraportarilor din perioada sarbatorilor legale.

Pana in prezent a fost inregistrat un singur caz de gripa confirmat cu laboratorul si niciun deces confirmat cu virus gripal.

Etichete: vaccin gripal, vaccinare antigripala, vaccinare impotriva gripei la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: