Ministerul Sanatatii face precizari despre medicamente

21/06/2018

Ministerul Sanatatii face precizari despre medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-face-precizari-despre-medicamente/


In urma unor informatii aparute in spatiul public despre lipsa unor medicamente esentiale din spitalele din tara, ministerul Sanatatii a facut urmatoarele precizari:  

“Saptamana trecuta, au fost livrate in Romania 10.250 de fiole de Cisplatinum, in depozitele agreate de producator, de unde unitatile sanitare se pot aproviziona in baza contractelor de achizitii publice. Astazi, mai sunt in depozitele agreate de producator 9.610 doze de Cisplatinum.

Dintre cei trei producatori de Cisplatinum inregistrati in CANAMED, in prezent mai livreaza in Romania un singur producator, caruia i s-a solicitat sa suplimenteze livrarile pana la rezolvarea legala a posibilitatii achizitionarii de Cisplatin de pe piata libera.

Mentionam ca pe piata din Romania este diponibil in cantitati suficiente produsul Carboplatinum, care face parte din aceeasi clasa de medicamente si al carui mecanism de actiune prezinta diferente mici fata de Cisplatinum. Astfel, exista un procent mare de pacienti care pot beneficia de tratament cu Carboplatinum, astfel incat cele aproape 10.000 de doze de Cisplatinum sa poata fi utilizate pentru pacientii care necesita doar acest tip de tratament.

De asemenea, luna aceasta au fost achizitionate, pe nevoi speciale, 1350 de doze de Bleomicin.
Zilele trecute au fost achizitionate 32.000 de doze de Folinat de Calciu, reprezentand necesarul pe un an de zile, iar unele spitale s-au aprovizionat deja. Necesarul anual a fost stabilit prin cumulul solicitarilor tuturor unitatilor sanitare cu profil oncologic in contract cu casele de asigurari de sanatate.

Facem precizarea ca in unitatile sanitare din tara exista in prezent 87.000 de doze de Osetron, sub forma de tablete. De asemenea, exista in cantitati suficiente produsul Granisetron cu aceeasi indicatie terapeutica, atat tablete, cat si fiole.

Ministerul Sanatatii analizeaza modificarea legislatiei astfel incat sa fie asigurata continuitatea in aprovizionarea cu medicamente.

Biroul de presa al MS

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: