Ministerul Sanatatii face precizari despre centrele de permanenta

21/11/2019

Ministerul Sanatatii face precizari despre centrele de permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-face-precizari-despre-centrele-de-permanenta/

In acest moment, pe agenda ministrului Sanatatii, Victor Costache, nu exista niciun demers, niciun document sau ordin care sa vizeze desfiintarea centrelor de permanent, transmie Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, informatiile aparute in spatiul public fac referire la Ordonanta de Guvern nr. 61, promovata in anul 2018 de guvernul Dancila si care modifica conditiile de infiintare si desfiintare a centrelor de permanenta.

Documentul aparut in mass-media a fost elaborat in data de 6 noiembrie, fara consultarea si acordul prealabil al actualei conduceri a Ministerului Sanatatii si reprezinta viziunea fostului ministru Sorina Pintea, privind comasarea si reorganizarea centrelor de permanenta.

Continut educational:

“Programul de guvernare al PNL nu prevede nicio masura care vizeaza desfiintarea unor unitati medicale in general, sau centre de permanenta in particular. Ministerul Sanatatii condamna ferm astfel de actiuni de manipulare si dezinformare aparute in spatiul public si le considera diversiuni ale unor partide din opozitie, care vor sa speculeze electoral pe aceasta tema. Atragem atentia ca pacientii din sistemul medical romanesc nu trebuie sa devina victime ale unui razboi politic, iar declaratii de acest tip pot avea efecte nefaste asupra populatiei”, scrie in comunicatul MS transmis joi, in care se mai face si un scurt istoric al acestei teme, “care acum, spre final de campanie electorala se vrea a fi o bomba electorala.”

“Mentionam inca o data ca ministrul Sanatatii, Victor Costache, nu agreeaza viziunea Sorinei Pintea de comasare sau desfiintare a centrelor de permanenta, ci dimpotriva va analiza intreaga situatie pentru extinderea si eficientizarea acestora”, se mai subliniaza in comunicat.

Etichete: centre de permanenta, informatii despre centrele de permanenta, ministerul sanatatii, victor costache

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUUMC: 68 de interventii chirurgicale de transplant de cornee si sapte de tesut osos

Plan de actiune pentru cresterea increderii populatiei in vaccinarea antiHPV

Costache: Subfinantare cronica a programelor de sanatate ne-a dus la situatia in care suntem

Anul trecut, au fost raportate peste 5.800 de incidente in timpul asistentei medicale

Masuri privind accesul in Spitalul Judetean Piatra-Neamt | O angajata a fost injunghiata mortal in biroul sau