Ministerul Sanatatii extinde vaccinarea antigripala gratuita pentru intreaga populatie

14/01/2021

Ministerul Sanatatii extinde vaccinarea antigripala gratuita pentru intreaga populatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-extinde-vaccinarea-antigripala-gratuita-pentru-intreaga-populatie/

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripala anuala a Ministerului Sanatatii pentru toate grupele populationale, fara a mai exista o prioritizare la vaccinare impusa de grupele de risc.

“Este necesar ca vaccinarea antigripala sa continue si in aceasta perioada de pandemie, prevenirea imbolnavirilor de orice fel este esentiala. Riscurile de co-infectie COVID cu gripa duc la forme grave de boala, fapt demonstrat stiintific. Extindem vaccinarea antigripala gratuita pentru toate categoriile de populatie”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, in cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita anuala a Ministerului Sanatatii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

“Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si recomanda celor care doresc vaccinul sa il solicite gratuit medicilor de familie.”, mai scrie in comunicatiul citat.

De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii.

Etichete: vaccinarea antigripala, vaccinare impotriva gripei, vaccinare gratuita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea