Ministerul Sanatatii extinde lista de medicamente gratuite si compensate

28/03/2022
Ministerul Sanatatii extinde lista de medicamente gratuite si compensate

Ministerul Sanatatii extinde lista de medicamente gratuite si compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-extinde-lista-de-medicamente-gratuite-si-compensate/

Potrivit unei Hotarari de Guvern, 34 de noi denumiri comune internationale vor fi introduse pe lista de medicamente gratuite si compensate, incepand cu data de 1 aprilie 2022.

Este vorba de proiectul de Hotarare privind modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si a medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

Potrivit Ministerului Sanatatii, actualizarea listei de medicamente gratuite si compensate prevede introducerea unui numar de 34 molecule noi destinate pacientilor cu afectiuni neurologice si Parkinson, ciroza biliara, boli endocrine si metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom). De asemenea, sunt medicamente destinate pacientilor cu afectiuni oncologice, molecule noi pentru pacientii cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare -hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonara, amiotrofie spinala, amiloidoza si angioedem ereditar.

“Continuam cresterea accesului pacientilor la tratamente de ultima generatie. Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite din acest an pentru pacientii cu boli cronice grave “ a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii

De asemenea, a fost aprobata si decontarea triplei terapii (Kaftrio) pentru tratarea pacientilor cu fibroza chistica.
Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite intra in vigoare de la 1 aprilie 2022.

Etichete: medicamente gratuite si compensate, lista medicamentelor gratuite si compensate, fibroza chistica

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: