Ministerul Sanatatii: Consultatiile medicale in spatiile neautorizate pot aduce grave prejudicii

18/06/2014

Ministerul Sanatatii: Consultatiile medicale in spatiile neautorizate pot aduce grave prejudicii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-consultatiile-medicale-in-spatiile-neautorizate-pot-aduce-grave-prejudicii/

parkinson1Ministerul Sanatatii atrage atentia printr-un comunicat de presa ca orice consultatie in spatii neautorizate aduce prejudicii de sanatate publica. Serviciile de specialitate si consultatiile medicale trebuie realizate doar in unitati sanitare si cabinete medicale acreditate, se precizeaza in acelasi comunicat.

Ministerul Sanatatii: Consultatiile in spatiile neacreditate sunt in afara eticii profesionale

Ministerul Sanatatii atentioneaza ca diagnosticarea pacientilor in alte medii decat cabinetele si unitatile medicale autorizate se afla in afara eticii profesionale.

“Atragem atentia ca orice demersuri de a acorda consultatii si de a pune diagnostice medicale in spatii neacreditate sau in spatiul online neautorizat se situeaza in afara eticii profesionale si pot aduce grave prejudicii de sanatate publica”, se precizeaza in comunicatul de presa.

De asemenea, ministerul Sanatatii atrage atentia pacientilor sa nu ofere informatii din dosarul medical personal unor persoane neautorizate.

Medicii din Romania au lansat pe 17 iunie 2014 primul spital online din Romania

Consultatiile medicale si punerea unui diagnostic nu se vor face in Romania doar in unitati sau cabinete medicale.

Lansarea primului spital online din Europa, SpitalOnline.ro, va permite pacientilor sa intre in dialog online cu medicii, sa le trimita copii ale analizelor medicale si sa primeasca astfel un diagnostic. Inainte de a intra in dialog cu medicul specialist, pacientul trebuie sa plateasca pentru consultatie.

Mihai Rascu, initiatorul proiectului spitalului online a precizat ca toate consultatiile online sunt legale de vreme ce medicii care le ofera au autorizatie de libera practica pe teritoriul Romaniei.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: