Ministerul Sanatatii cere DSP-urilor sa actioneze conform conditiilor meteo nefavorabile

29/01/2014

Ministerul Sanatatii cere DSP-urilor sa actioneze conform conditiilor meteo nefavorabile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-cere-dsp-urilor-sa-actioneze-conform-conditiilor-meteo-nefavorabile/

poza ministerul sanatatiiAvand in vedere avertizarile meteo si, in consecinta, situatia dificila de acces in multe zone ale tarii, Ministerul Sanatatii cere directiilor judetene de sanatate publica sa intervina in sprijinul unitatilor sanitare. Astfel, li se cere DSP-urilor sa asigure aprovizionarea continua cu medicamente si materiale sanitare a unitatilor sanitare, avand in vedere si numarul mare de solicitari.

Unitatile sanitare au nevoie de resurse pentru tratamentul pacientilor

Ministerul Sanatatii a subliniat importanta mobilizarii DSP-urilor in aceste conditii meteo nefavorbaile, in vederea asigurarii tratamentului necesar tuturor pacientilor.

“Avand in vedere conditiile meteo nefavorabile si numarul mare de solicitari din aceasta perioada cu care se confrunta unele spitale, Ministerul Sanatatii a transmis astazi, 28 ianuarie 2014, o dispozitie catre toate directiile judetene de sanatate publica pentru a depune toate eforturile necesare pentru a veni in sprijinul unitatilor sanitare de pe teritoriul de care raspund pentru aprovizionarea continua cu medicamente si materiale sanitare in vederea acordarii tratamentului adecvat pacientilor”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de ministerul Sanatatii.

Prioritare vor fi localitatile afectate de viscol

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca trebuie sa fie prioritare in aprovizionarea cu medicamente localitatile care sunt afectate de ninsorile abundente si de viscol.

“Este de datoria noastra ca autoritati sa luam toate masurile pentru asigurarea celor mai bune conditii de organizare si desfasurare a activitatii medicale in toate unitatile sanitare, indiferent de modul de subordonare a acestora”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: