Ministerul Sanatatii: Campanie nationala de informare si constientizare privind vaccinarea

03/08/2023
Ministerul Sanatatii: Campanie nationala de informare si constientizare privind vaccinarea

Ministerul Sanatatii: Campanie nationala de informare si constientizare privind vaccinarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-campanie-nationala-de-informare-si-constientizare-privind-vaccinarea/

Ministerul Sanatatii desfasoara o campanie nationala de informare si constientizare asupra importantei vaccinarii, sub sloganul „Stiu, nu doar sper ca o sa fiu bine! Ma vaccinez!”.

Campania de informare si constientizare consta in promovarea a cate cinci spoturi audio si video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebelusi, copii si adolescenti, varsta a III-a, persoanele aflate in grupe de risc si se va desfasura in urmatoarele trei luni, transmite ministerul intr-un comunicat de presa.

Obiectivul campaniei de vaccinare este cresterea interesului publicului pentru aceasta masura esentiala de sanatate publica. Informatii privind vaccinarea pot fi accesate pe site-ul www.provaccin.ro, aflat in proprietatea si administrat de Ministerul Sanatatii.

“Trebuie sa recunoastem faptul ca in perioada pandemiei COVID-19 a scazut increderea in vaccinare. Acum, prin aceasta campanie de informare si constientizare, dar si prin altele care vor urma, Ministerul Sanatatii isi exercita rolul sau esential, de a incuraja vaccinarea populatiei, considerand insa ca aceasta nu este o actiune obligatorie, ci puternic recomandata pentru cetateni, iar decizia individuala trebuie luata in mod informat, pe baza datelor stiintifice. Acest lucru il face actuala campanie, care-i indeamna pe cetateni sa se informeze asupra beneficiilor vaccinarii pentru sanatatea lor si a celor dragi.”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, obiectivul general al Ministerului Sanatatii, cuprins si in cadrul Strategiei Nationale de Vaccinare 2023-2030, document aflat in curs de aprobare, il reprezinta „asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure si eficace, care sa contribuie la o stare de sanatate mai buna a populatiei, astfel incat oricine, oricand si la orice varsta sa beneficieze de vaccinuri in folosul propriei sanatati si a starii sale de bine”.

Campania de informare si constientizare este realizata in cadrul proiectului „Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde in Ministerul Sanatatii ce optimizeaza procesele decizionale privind activitatea de vaccinare in Romania – ROVAC”, COD SIPOCA 708, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020. Bugetul total al proiectului ROVAC- SIPOCA 708 este de 21.915.927,05 lei cu TVA.

Etichete: campanie de vaccinare, rafila, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: