Ministerul Sanatatii asigura ca duce o politica ferma in privinta preturilor la medicamente

28/09/2016

Ministerul Sanatatii asigura ca duce o politica ferma in privinta preturilor la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-asigura-ca-duce-o-politica-ferma-in-privinta-preturilor-la-medicamente/

poza proiecte de lege ministertul sanatatiiReprezentantii Ministerului Sanatatii au facut o precizare publica pe site-ul insitutiei  in urma unei interpelari a deputatului PSD Neviser Zaharcu privind controlul preturilor la medicamente:

Misiunea principala a Ministerului Sanatatii este sa asigure accesul pacientilor romani la tratament. De aceea, politica de preturi trebuie sa fie una predictibila si sustenabila, astfel incat pacientii sa nu aiba de suferit, iar medicamentele necesare lor sa se gaseasca tot timpul in farmacii si spitale.

Dupa cum probabil stiti, preturile medicamentelor din Romania sunt stabilitate in functie de pretul cel mai mic din 12 state europene. La fel si in cazul medicamentului Plavix, pe care il dati ca exemplu in interpelarea dumneavoastra.

Astfel, va informam ca, voit sau nu, in materialul dumneavoastra s-a strecurat o greseala esentiala. Dumneavoastra precizati ca bugetul asigurarilor de sanatate ar fi fost prejudiciat cu 2 milioane de euro, deoarece medicamentul Plavix a avut un pret aprobat de 51,75 de euro (pret CIP). In realitate, pretul pe care dumneavosta va bazati argumentatia este cel din 2008, deci de acum 8 ani. Pretul acestui medicament este, in septembrie 2016, de 7,00 euro.

Intr-adevar, in perioada 2009 – 2015, s-au inregistrat in mai multe cazuri diferente intre preturile din Romania si din alte state europene, diferente care nu au fost intotdeauna in beneficiul Romaniei. Exista in acest sens mai multe analize ale Curtii de Conturi a Romaniei.

Ministerul Sanatatii va asigura ca duce o politica ferma in privinta preturilor medicamentelor, in favoarea pacientilor si a bugetului asigurarilor sociale de sanatate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial