Ministerul Sanatatii ar putea restrictiona temporar exportul anumitor medicamente

21/12/2022
Ministerul Sanatatii ar putea restrictiona temporar exportul anumitor medicamente

Ministerul Sanatatii ar putea restrictiona temporar exportul anumitor medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-ar-putea-restrictiona-temporar-exportul-anumitor-medicamente/

Ministerul Sanatatii examineaza posibilitatea restrictionarii temporare la export in cazul unor categorii de medicamente.

“Examinam posibilitatea restrictionarii temporare la export pentru anumite categorii de medicamente, impreuna cu Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale, mai ales antibiotice pentru copii si alte tipuri de medicamente, inclusiv oncologice”, a declarat Ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a mai precizat ca problema aprovizionarii cu unele medicamente este una globala.

“Este o problema globala. Nu doar Romania este afectata. (…) In acest an avem o recrudescenta a virozelor respiratorii. Sunt numeroase viroze respiratorii. (…) Exista – datorita cresterii consumului de medicamente – anumite probleme. Mai mult, exista si o presiune asupra productiei din cauza inflatiei, a costurilor cu materiile prime la nivel global”, a mai adaugat Rafila.

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) transmite ca a crescut consumul de produse pediatrice pe baza de ibuprofen si paracetamol cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In context, a facut un apel  la parinti sa nu faca stocuri din aceste produse.

Etichete: export medicamente, aprovizionare medicamente, penurie medicamente

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: