Ministerul Sanatatii anunta demiterea managerului interimar al Institutului “Matei Bals”

23/02/2021

Ministerul Sanatatii anunta demiterea managerului interimar al Institutului “Matei Bals”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-anunta-demiterea-managerului-interimar-al-institutului-matei-bals-din-bucuresti/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a demis-o pe Maria Nitescu, managerului interimar al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, atributiile de manager interimar vor fi preluate de directorul medical dr Catalin Apostolescu.

“Decizia este motivata de multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului care au fost transferati in urma incendiului din 29 ianuarie 2021 si in comunicarea cu Ministerul Sanatatii, conform Art. 6, alin. (1) si (5), al Ordinului ministrului Sanatatii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management si a listei indicatorilor de performanta a activitatii managerului spitalului public.”, transmite Ministerul in comunicatul de presa.

Ministerul Sanatatii a solicitat, luni dimineata, informatii cu privire la decesul unui pacient internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” in timpul incendiului.

“Institutul a raspuns, printr-o nota telefonica, la ora 10.01, potrivit careia pacientul nu s-a aflat in Pavilionul V in momentul incendiului si nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informatii si a comunicat Ministerului Sanatatii ca pacientul s-a aflat in Pavilionul V in timpul incendiului, ca a fost evacuat de catre personalul medical propriu inaintea sosirii echipajelor de interventie si ca a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov in data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, mai transmite MS.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care sa elucideze modul in care au fost gestionate transferurile tuturor pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” din Bucuresti, precum si comunicarea cu toate celelalte autoritati implicate.

Etichete: manager matei bals, transfer pacienti matei bals, vlad voiculescu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pfizer/BioNTech: Studii clinice pentru un vaccin impotriva Omicron

Prelungirea acordului romano-italian in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Ministerul Sanatatii: 31,71% grad de pozitivare a testelor Covid

DSP Prahova face apel pentru detasarea de cadre

Testarea RT-PCR la domiciliu sau in centrele de recoltare