Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

24/11/2020
Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-alte-930-000-de-doze-de-vaccin-gripal-vor-ajunge-in-cabinetele-medicilor-de-familie/

Campania anuala de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii, continua. In aceasta saptamana, inca 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la directiile de sanatate publica si mai apoi in cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, transmite Ministerul Sanatatii.

Cu dozele distribuite in aceasta saptamana, Ministerul spune ca a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentand peste 80% din numarul total achizitionat pentru sezonul 2020-2021. Ultima transa de doze de vaccin gripal va fi asigurata la inceputul lunii decembrie.

“Reamintim ca, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in mai multe etape, la fel ca in anii trecuti.”, s eprecizeaza intr-un comunicat de presa.

Continut educational:

Pana la data de 15 noiembrie a.c. in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a MS, au fost vaccinate un numar de 652 393 persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (84.603) si cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (45.068).

Pana in prezent a fost inregistrat un singur caz de gripa confirmat cu laboratorul si niciun deces confirmat cu virus gripal.

Etichete: vaccinare antigripala, vaccin gripal, vaccinare antigripala la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: