Ministerul Sanatatii afirma ca a introdus mai multe molecule inovative pentru tratamentul persoanelor cu diabet

14/11/2017

Ministerul Sanatatii afirma ca a introdus mai multe molecule inovative pentru tratamentul persoanelor cu diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-afirma-ca-a-introdus-mai-multe-molecule-inovative-pentru-tratamentul-persoanelor-cu-diabet/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a precizat ca se pregatesc alte programe care sa vina in sprijinul peroanelor cu diabet.

“Sprijinim eficientizarea Programului National de Diabet gestionat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Suplimentar, pregatim doua noi programe dezvoltate din fonduri internationale. Ministerul Sanatatii va accesa fonduri structurale pentru elaborarea unui program de depistare precoce a diabetului la persoanele cu risc crescut, in special femei gravide si copii. De asemenea, din fonduri norvegiene vom infiinta mai multe registre pentru bolile cronice, inclusiv diabet”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit unui comunicat de presa al ministerului emis de Ziua Mondiala a Diabetului.

Conform sursei mentionate, se mai precizeaza ca pentru cresterea accesului pacientilor la medicamente, Ministerul Sanatatii a modificat protocoalele medicale si a introdus mai multe molecule inovative pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: