Ministerul Sanatatii a retras 28 de acte normative aflate in dezbatere publica

12/11/2019

Ministerul Sanatatii a retras 28 de acte normative aflate in dezbatere publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-retras-28-acte-normative-aflate-in-dezbatere-publica/

Ministerul Sanatatii anunta ca a retras, marti, 12 noiembrie, din procesul de dezbatere publica sau avizare interministeriala un numar de 28 acte normative.
Potrivit unui comunicat de presa, este vorba despre 7 ordine de ministru aflate in consultare publica la rubrica Transparenta Decizionala si alte 21 proiecte de hotarari de guvern, ordonante de urgenta si legi initiate si aflate in avizare interministeriala.

“Am primit mai multe semnale si nemultumiri din partea pacientilor, dar si a profesionistilor din sistem cu privire la o serie de documente aflate in dezbatere publica sau pe circuitul de avizare. Aceste acte trebuie rediscutate, reanalizate si regandite cu toti factorii implicati pentru ca dorim ca deciziile pe care le luam sa raspunda cerintelor actuale in vederea cresterii calitatii in domeniul sanitar. Un exemplu il reprezinta Legea privind exercitarea profesiilor in sistemul de sanatate. Actul normativ vizeaza activitatea si are impact asupra tuturor celor care lucreaza in sistem, motiv pentru care se impune a fi elaborat cu atentie si responsabilitate, in functie de solicitarile si nevoile tuturor categoriilor de personal”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii, conform comunicatului.

Continut educational:

Printre actele retrase de minister din Transparenta Decizionala se numara si proiectul de lege privind exercitarea profesiilor in sistemul de sanatate, pentru modificarea si completarea Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania. Proiectul prevedea si infiintarea Registrului National al Profesionistilor din Sistemul de Sanatate.

 

Etichete: acte normative ministerul sanatatii, proiecte ms, proiect exercitare profesii in sistemul de sanatate, avizare ministerul sanatatii, dezbatere ministerul sanatatii, victor costache

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech