Ministerul Sanatatii a lansat un program pentru imbunatatirea calitatii hranei in spitale

04/08/2023
Ministerul Sanatatii a lansat un program pentru imbunatatirea calitatii hranei in spitale

Ministerul Sanatatii a lansat un program pentru imbunatatirea calitatii hranei in spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-lansat-un-program-pentru-imbunatatirea-calitatii-hranei-in-spitale/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat Lansarea programului ‘Hrana buna si sigura pentru pacienti’, care prevede reabilitarea blocurilor alimentare la spitale acolo unde exista si dotarea acestora.

“Programul pe care il lansam in acest moment pentru aceste 252 de unitati sanitare publice care au fost incluse in analiza se refera la reabilitarea blocurilor alimentare acolo unde ele exista si au bucatarii si dotarea acestor bucatarii. Un buget mediu de 2,5 milioane de euro pentru o unitate este suma la care am ajuns, ceea ce ar insemna un buget estimativ de circa 450 milioane euro, dar sunt situatii in care deja lucrurile s-au facut, cum este aici la Spitalul Universitar. (…) Am trecut sa identificam sursele de finantare si avem discutii avansate cu cei de la Banca Mondiala ca sa putem face un program de investitii pentru imbunatatirea calitatii hranei in spitalele romanesti, sigurantei hranei, pentru ca acesta este alt aspect. Va fi un apel de proiecte pe care speram sa il lansam la inceputul anului viitor”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, a fost facuta o evaluare incepand de anul trecut in 252 de spitale publice care a aratat ca doua treimi dintre acestea aveau servicii de catering si doar o treime bucatarii proprii.

“De cele mai multe ori reclamatiile sunt legate de catering pentru ca mancarea ori e rece, ori este destul de putin atragatoare poate si din punct de vedere al continutului… Doar o treime dintre spitale aveau bucatarii proprii”, a mai precizat Rafila.

El a amintit ca alocatia de hrana a crescut de la 11 la 22 de lei pentru un pacient obisnuit, iar pentru cei cu anumite patologii ajunge la 33 de lei pe zi.

Etichete: hrana pacienti, hrana spitale, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: