Ministerul Sanatatii a initiat consultari cu asociatiile de pacienti si producatori de medicamente

02/03/2016

Ministerul Sanatatii a initiat consultari cu asociatiile de pacienti si producatori de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-initiat-consultari-cu-asociatiile-de-pacienti-si-producatori-de-medicamente/

ministerul-sanatatii2Ministerul Sanatatii initiaza consultari cu asociatiile de pacienti si principalii producatori de medicamente, in vederea evaluarii impactului asupra pietei farmaceutice din Romania a prevederilor Ordinului nr. 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preturilor la medicamentele de uz uman.

Prima runda de consultari a inceput miercuri, de la ora 15:00, intre ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu cu un numar de zece asociatii de profil ale pacientilor.

De la orele 17:00, ministrul se va intalni cu reprezentantiide tara a patru mari producatori de medicamente la nivel international.

Conform unei informari venite de la Ministerul Sanatatii, aceste consultari vin pe fondul intrarii in vigoare a modificarilor aduse Ordinului MS nr. 75/2009, modificari aprobate in iunie 2015, si care afecteaza direct, prin modalitatea de calcul a pretului medicamentelor, disponibilitatea acestora pe piata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: