Ministerul Sanatatii a inceput procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri

24/04/2017

Ministerul Sanatatii a inceput procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-inceput-procedurile-pentru-suspendarea-exportului-paralel-de-vaccinuri/

Ministerul Sanatatii a inceput procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel incat sa fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor, scrie intr-un comunicat al insitutiei.

“In acest sens, Ministerul Sanatatii a demarat procedurile de notificare a Comisiei Europene, un pas necesar in acest sens, deoarece limitarea exporturilor poate fi considerata o ingradire a liberei circulatii a marfurilor in spatiul Uniunii Europene. Masura luata acum de Ministerul Sanatatii este justificata din motive de sanatate publica”, se arata in document.

In paralel cu aceasta masura, Ministerul Sanatatii a solicitat Agentiei Nationale a Medicamentului sa notifice distribuitorii de medicamente in legatura cu aceasta decizie, iar dozele de vaccin impotriva rujeolei au fost deja blocate in depozite.

” Ministerul Sanatatii a finalizat procedurile pentru achizitionarea vaccinului tetravalent si hexavalent si a inceput distributia lor in tara.De asemenea, este in curs de finalizare procedura de achizitie de urgenta a vaccinului impotriva rujeolei. Ministerul Sanatatii va achizitiona 109.000 de doze.”, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Conform sursei mentionate, Legea vaccinarii, care este acum in dezbatere publica, va rezolva problema stocurilor de vaccin.Actul normativ va impune Ministerului Sanatatii asigurarea in depozitul national a unui stoc de rezerva de vaccinuri si consumabilele aferente cel putin egal cu necesarul anual cu termen de valabilitate de minim 18 luni.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului