Ministerul Sanatatii a identificat peste 3 000 de paturi de spital pentru ranitii din Ucraina

01/03/2022

Ministerul Sanatatii a identificat peste 3 000 de paturi de spital pentru ranitii din Ucraina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-identificat-peste-3-000-de-paturi-de-spital-pentru-ranitii-din-ucraina/

Ministerul Sanatatii a identificat 3.152 de paturi de spital, pe diferite tipuri de specialitati, unde cetatenii ucraineni care ar putea fi raniti in conflictul din tara vecina, indiferent daca sunt civili sau militari, vor putea primi ingrijiri medicale.

“Am identificat un total de 3.152 de paturi, defalcate pe tipuri de specialitati: neurochirurgie – 224, ORL – 254, chirurgie oromaxilofaciala – 80 si asa mai departe pentru fiecare specialitate, care ar putea sa constituie o mana de ajutor pentru persoanele care pot sa fie ranite in Ucraina, indiferent de statutul lor, fie ca sunt persoane civile, fie militare. Sigur, spitalele militare sunt pregatite, au alta organizare, dar sistemul public de sanatate din Romania este la dispozitia ranitilor din Ucraina”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, marti, intr-o conferinta de presa.

Cele mai multe paturi au fost alocate in judetele aflate la granita cu Ucraina: Satu Mare – 276, Maramures – 141, Suceava – 101, Iasi – 120, Vaslui – 256, dar si in marile centre universitare.

De asemenea, in Capitala, pot fi puse la dispozitie 570 de paturi.

Etichete: paturi spital, ranitii din ucraina, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: