Ministerul Sanatatii a alocat de urgenta 150 de milioane de lei spitalelor din Romania

10/10/2023
Ministerul Sanatatii a alocat de urgenta 150 de milioane de lei spitalelor din Romania

Ministerul Sanatatii a alocat de urgenta 150 de milioane de lei spitalelor din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-alocat-de-urgenta-150-de-milioane-de-lei-spitalelor-din-romania/

Ministerul Sanatatii a anuntat ca a suplimentat bugetul actiunilor prioritare cu 150 de milioane de lei, pentru ultimul trimestru din 2023. Prin acest program se finanteaza, direct din bugetul Ministerului Sanatatii, cele mai critice cazuri din spitalele de urgenta.

“Asigurarea finantarii in cadrul actiunilor prioritare derulate de Ministerul Sanatatii, in zonele critice ale spitalelor de urgenta, cum sunt ATI, Trauma, Arsi Gravi, AVC si Infarct miocardic acut reprezinta o prioritate, in conditiile in care intarzie avizarea de catre CNAS a finantarii suplimentare pentru spitalele publice. Este esentiala gasirea cat mai rapida a unei solutii care sa asigure functionarea corespunzatoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate si gratuite catre farmacii si functionarea programelor de sanatate, care sunt gestionate de CNAS”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Potrtrivit Ministerului Sanatatii, in anul 2023, ministrul Rafila a crescut finantarea pentru actiunile prioritare la 400 de milioane de lei, cu cca. 60% fata de anul 2021. Programul este dedicat pacientilor critici de anestezie terapie intensiva, neonatologie, trauma, arsi, respectiv, pacientilor cu accident vascular cerebral si infarct miocardic acut.

Etichete: bani pentru spitale, buget MS, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: