Ministerul Sanatatii: 86 decese cauzatee de hipotermia severa

15/02/2012

Ministerul Sanatatii: 86 decese cauzatee de hipotermia severa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-86-decese-cauzatee-de-hipotermia-severa/

ministerul sanatatii decese hipotermie severaAproximativ 200 de persoane fara adapost si cu hipotermie au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale in ultimele 24 de ore.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca s-au mai inregistrat sapte decese, toate in afara domiciliului, in spatii deschise. Printre judetele in discutie se numara Suceava, Bacau, Brasov, Gorj, Mehedinti si Mures. Astfel, numarul persoanelor decedate in urma hipotermiei severe se ridica la 86.

Cu toate acestea, pana la ora 11 nu exista nicio ambulanta blocata, desi sunt 10 cazuri medicale la care nu se poate ajunge si pentru care autoritatile fac demersurile necesare pentru rezolvarea situatiilor, in judetele Ialomita, Braila, Galati, Olt si Tulcea.

Medicamentele donate, transportate de la Iasi catre directiile de sanatate publica din Buzau si Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, au fost livrate in cursul noptii trecute.

Ministerul Sanatatii anunta ca in aceasta perioada este necesar ca populatia sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

 
Autor: Claudia Spridon

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: