Ministerul Sanatatii: 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni

03/04/2015

Ministerul Sanatatii: 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-52-000-de-doze-de-vaccin-hexavalent-pentru-imunizarea-copiilor-de-2-4-si-11-luni/

vaccin-dozeMinisterul Sanatatii informeaza saptamana aceasta, in teritoriu a fost furnizat un numar de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni, din cele 571.500 achizitionate.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii, dozele de vaccin au fost distribuite catre toate directiile de sanatate publica, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 1 aprilie 2015.

De altfel, Ministerul mai anunta si ca a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada  pentru derularea in bune conditii a campaniei de vaccinare.

“S-a solicitat directiilor de sanatate publica teritoriale si identificarea copiilor nascuti in aceasta perioada si care nu au fost imunizati, in vederea gestionarii corecte pentru recuperare la vaccinare. Mentionam ca toti copiii nevaccinati vor fi recuperati la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fara afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, scrie in comunicatul emis de Ministerul Sanatatii.

In informare se mai precizeaza ca eventualele disfunctionalitati inregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilitatii producatorului de a livra acest produs in timp util.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech