Ministerul Sanatatii: 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni

03/04/2015

Ministerul Sanatatii: 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-52-000-de-doze-de-vaccin-hexavalent-pentru-imunizarea-copiilor-de-2-4-si-11-luni/

vaccin-dozeMinisterul Sanatatii informeaza saptamana aceasta, in teritoriu a fost furnizat un numar de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni, din cele 571.500 achizitionate.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii, dozele de vaccin au fost distribuite catre toate directiile de sanatate publica, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 1 aprilie 2015.

De altfel, Ministerul mai anunta si ca a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada  pentru derularea in bune conditii a campaniei de vaccinare.

“S-a solicitat directiilor de sanatate publica teritoriale si identificarea copiilor nascuti in aceasta perioada si care nu au fost imunizati, in vederea gestionarii corecte pentru recuperare la vaccinare. Mentionam ca toti copiii nevaccinati vor fi recuperati la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fara afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, scrie in comunicatul emis de Ministerul Sanatatii.

In informare se mai precizeaza ca eventualele disfunctionalitati inregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilitatii producatorului de a livra acest produs in timp util.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale