Ministerul Comunicatiilor aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor

02/08/2011

Ministerul Comunicatiilor aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-comunicatiilor-aloca-15-milioane-de-euro-pentru-informatizarea-spitalelor/

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor din Romania, a declarat ministrul Valerian Vreme, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, de finantari vor beneficia cel putin 40 de unitati spitalicesti, in baza unor proiecte depuse la MCSI. Contractele dintre spitalele beneficiare si MCSI vor fi semnate pana la sfarsitul acestui an, iar implementarea proiectelor va avea loc in 2012.

“Speram sa finantam in jur de 40 de spitale din Romania. Finantam atat solutia tehnica, cat si solutia legata de partea de soft. In acesti bani se va face totul, de la hard, soft, instruire si internet”, a afirmat Vreme. Oficialul MCSI sustine ca valoarea maxima a unui proiect va fi de 400.000 de euro.

Pentru obtinerea acestor finantari au depus proiecte 181 de spitale din tara. Informatizarea spitalelor, prin Operatiunea 3.2.4 intitulata ‘Sustinerea implementarii de solutii de e-Sanatate si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar’, are ca scop dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurand accesul cetatenilor si personalului medical la servicii informatice de tip e-sanatate. Perioada de inregistrare on-line a propunerilor de proiecte a fost cuprinsa intre 12 mai si 8 iulie, alocarea financiara fiind de 60 milioane lei, din care suma de 48.972.000 lei provine de la Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

In cadrul acestei operatiuni se finanteaza proiecte care propun cresterea productivitatii si calitatii serviciilor oferite de spitale prin implementarea de sisteme, servicii si aplicatii electronice de e-sanatate la nivel local, care sa asigure simultan reducerea reala a costurilor interne a spitalelor, reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale in avantajul doctorilor si a managerilor de spital, cresterea numarului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate, cresterea numarului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sanatate.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Rezultate pozitive privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi impreuna cu GSK

Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

Citu, despre renuntarea la masca in cazul angajatilor vaccinati: Dupa 1 iunie vom lua aceasta decizie

OMS solicita renuntarea la imunizarea anti-Covid in cazul copiilor, iar vaccinurile sa fie donate tarilor sarace