Ministerul Comunicatiilor aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor

02/08/2011

Ministerul Comunicatiilor aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-comunicatiilor-aloca-15-milioane-de-euro-pentru-informatizarea-spitalelor/

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor din Romania, a declarat ministrul Valerian Vreme, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, de finantari vor beneficia cel putin 40 de unitati spitalicesti, in baza unor proiecte depuse la MCSI. Contractele dintre spitalele beneficiare si MCSI vor fi semnate pana la sfarsitul acestui an, iar implementarea proiectelor va avea loc in 2012.

“Speram sa finantam in jur de 40 de spitale din Romania. Finantam atat solutia tehnica, cat si solutia legata de partea de soft. In acesti bani se va face totul, de la hard, soft, instruire si internet”, a afirmat Vreme. Oficialul MCSI sustine ca valoarea maxima a unui proiect va fi de 400.000 de euro.

Pentru obtinerea acestor finantari au depus proiecte 181 de spitale din tara. Informatizarea spitalelor, prin Operatiunea 3.2.4 intitulata ‘Sustinerea implementarii de solutii de e-Sanatate si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar’, are ca scop dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurand accesul cetatenilor si personalului medical la servicii informatice de tip e-sanatate. Perioada de inregistrare on-line a propunerilor de proiecte a fost cuprinsa intre 12 mai si 8 iulie, alocarea financiara fiind de 60 milioane lei, din care suma de 48.972.000 lei provine de la Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

In cadrul acestei operatiuni se finanteaza proiecte care propun cresterea productivitatii si calitatii serviciilor oferite de spitale prin implementarea de sisteme, servicii si aplicatii electronice de e-sanatate la nivel local, care sa asigure simultan reducerea reala a costurilor interne a spitalelor, reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale in avantajul doctorilor si a managerilor de spital, cresterea numarului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate, cresterea numarului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sanatate.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid