Mii de locuitori ai judetului Caras-Severin nu beneficiaza de asistenta medicala

05/11/2018

Mii de locuitori ai judetului Caras-Severin nu beneficiaza de asistenta medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mii-de-locuitori-ai-judetului-caras-severin-nu-beneficiaza-de-asistenta-medicala/


Peste 8000 de oameni din Caras-Severin nu beneficiaza de asistenta medicala, iar aceasta situatia dificila dureaza de multi ani.

Desi muncesc si platesc statului contributii mari pentru sanatate, nu au nici macar medic de familie. In localitatea Garnic, de exemplu,  nu exista medic de familie de peste 20 de ani, relateaza Stirile TVR.

Pentru orice problema de sanatate sau pentru o reteta banala, localnicii trebuie sa mearga 20 de kilometri, la Moldova Noua, astfel ca autoritatile locale au decis sa construiasca un nou dispensar.

Cladirea este aproape finalizata, are spatii generoase, dar risca sa ramana nefunctionala, daca nu va veni niciun medic, mai scrie sursa mentionata.

In prezent, alte 7 comune din Caras-Severin nu au medici de familie.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. ludwig says:

    …rezultatul a 29 ani politica sanitara a MS si DSP de cand a fost inlocuit vechiul sistem sanitar bazat pe ocuparea posturilor prin concurs si teritorializare cu actualul bazat pe pile ,relatii si multi bani …

  2. doki says:

    Nici nu vor avea medic de familie cat timp medicina primara va fi subfinantata,la sumele alocate nu se duce in rural niciun MF.Cei din rural mai ales cei care au domiciliu stabil in rural ar trebui sa beneficieze re retributie dubla fata de colegii lor di urban.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: