Mihai Tudose: Medicii de familie au dreptate

16/11/2017

Mihai Tudose: Medicii de familie au dreptate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mihai-tudose-medicii-de-familie-au-dreptate/

Medicii de familie au fost nevoiti sa se transforme “mai mult in contabili decat sa isi faca meseria”, a afirmat miercuri premierul Mihai Tudose, precizand ca la nivelul Guvernului se incearca gasirea unor solutii pentru ajutarea acestora.

“Am avut impreuna cu dl viceprim-ministru Ciolacu, cu dl ministru Bodog o discutie, sper eu, buna cu reprezentantii medicilor de familie. (…) Chiar au dreptate si, din pacate, chiar au foarte multa dreptate. Spun din pacate fiindca sistemul este in continuare foarte greoi, foarte birocratizat si medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiti sa se transforme mai mult in contabili decat sa isi faca meseria. Incercam sa gasim solutii. Prima etapa este vineri, intr-o consultare pe draft, si de luni sa incercam, si impreuna cu Ministerul de Finante, sa reglam niste lucruri”, a declarat Tudose, la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Agerpres.

Premierul a discutat miercuri, la Guvern, cu o delegatie a medicilor de familie care au protestat in Piata Victoriei.

Mitingul Coalitiei “Solidari pentru Sanatate” a fost cea mai ampla forma de protest a medicilor din perioada postdecembrista.

Pentru prima data, doctori din toata tara au iesit in strada intr-un numar mare, ca sa ceara o finantare mai buna pentru asistenta medicala primara si conditii decente de munca.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. cecilia unguru says:

    Pot fi numite condiții decente de muncă atunci când, în mediul rural nu ai apă curentă în cabinet? Când, prin acoperișul deteriorat plouă în interior și arhiva este mucegăită și roasă de șoareci? La eforturile personale de reabilitare a clădirii, autoritățile locale au răspuns prin a pretinde atât chirie cât și impozit pe clădire la o valoare maximă, chiar și pe spațiile care nu aparțin cabinetului medical.Deci așa este respectată și susținută medicina primară, mai ales în mediul rural!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice