MFP: Situatia platii contributiilor pentru sanatate poate fi solicitata de la CNAS

15/03/2019

MFP: Situatia platii contributiilor pentru sanatate poate fi solicitata de la CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mfp-situatia-platii-contributiilor-pentru-sanatate-poate-fi-solicitata-de-la-cnas/

Ministerul Finantelor Publice (MFP) transmite ca toti contribuabilii care doresc sa afle informatii privind situatia platii contributiilor pentru sanatate trebuie sa se adreseze direct Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

“Pentru actualizarea bazelor de date a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) cu situatia platii contributiilor pentru sanatate, contribuabilii trebuie sa se adreseze direct Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fara a se mai deplasa la sediile ANAF pentru a solicita dovada depunerii “Declaratilor unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” si a “Declaratiilor privind obligatiile de plata si contributiile sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, scrie intr-un comunicat de presa transmis de MFP.

Conform sursei citate, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) primeste zilnic, in format electronic, de la Centrul National de Informatii Financiare (CNIF), din cadrul Ministerul Finantelor Publice, toate informatiile actualizate privind contributiile platite de fiecare contribuabil la sistemul national de asigurari de sanatate, provenite din “Declaratiile privind obligatiile de plata si contributiile sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” si din “Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Continut educational:

Din 11 februarie, CNIF transmite CNAS in format electronic informatiile privind ”Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” pentru perioadele 2018/2019, iar din 18 februarie CNIF transmite CNAS in format electronic ”Declaratiile privind obligatiile de plata si contributiile sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” aferente perioadei de raportare ianuarie 2019. Primirea acestor date este confirmata zilnic de reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

“Recomandam contribuabililor sa solicite Casei Nationale de Asigurari de Sanatate actualizarea propriilor baze de date cu informatiile primite de la Centrul National de Informatii Financiare (CNIF), din cadrul Ministerul Finantelor Publice.”, se mai arata in comunicatul MFP.

Etichete: contributii sanatate, asigurari sociale de sanatate, ministerul finantelor publice, cnas

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Georgescu Emilia Maria says:

    de la ANAF (spatiu virtual) am primit ca sunt dator o suma de aprox. 1500 lei pe anul 2014 ptr. sanatate.
    Mentionez ca in 2014 nu am avut activitati in afara contractului de munca cu spitalul unde functionez din 1984. Alte activitati suplimentare am inceput din 2017, pe care le-am declarat in Declaratia unica din 2018 si 2019.
    Va rog spuneti-mi ce tb. facut ptr. a nu avea vreo culpa in viitor!
    Astept raspuns: virgilge@b.astral.ro sau tel 0744318021

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare