UMF “Carol Davila” acorda sase titluri de Doctor Honoris Causa

11/10/2019
UMF “Carol Davila” acorda sase titluri de Doctor Honoris Causa

UMF “Carol Davila” acorda sase titluri de Doctor Honoris Causa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mf-carol-davila-acorda-sase-titluri-de-doctor-honoris-causa/

Sase titluri de Doctor Honoris Causa sunt acordate unor personalitati din Austria, Marea Britanie, Polonia, Turcia, Canada si Statele Unite ale Americii in cadrul celei de-a VII-a editii a congresului organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila.

“Vor fi acordate sase titluri de Doctor Honoris Causa pentru personalitati ale lumii medicale din Austria, Marea Britanie, Polonia, Turcia, Canada si Statele Unite ale Americii’” a spus rectorul Ioanel Sinescu, potrivit Agerpres.

Astfel, joi, au primit titlul de Doctor Honoris Causa profesorii Shahrokh F. Shariat – de la Universitatea din Viena (Austria), Pierre Fournier – de la Universitatea din Montreal (Canada) si Peter Jenner – de la King’s College London (Marea Britanie).

De asemenea, vineri seara va avea loc o a doua ceremonie de acordare a altor trei titluri pentru profesorii Maria Fleseriu – de la Universitatea din Portland (SUA), Maciej Banach – de la Universitea din Lodz (Polonia) si Erem Bilensoy – Turcia, presedintele Federatiei Europene de Stiinte Farmaceutice.

“Interesul pentru acest congres a crescut de la un an la altul, ajungand ca la acest congres sa isi anunte participarea pana in momentul de fata 7.500 de studenti, doctoranzi, masteranzi, rezidenti, cadre didactice, medici tineri, medici de familie, medici de alte specialitati, membri ai Academiei Romane si Academiei de Stiinte Medicale, personalitati din strainatate cu care noi suntem in legatura profesionala si de cercetare stiintifica, in asa fel incat ne cream punti de legatura cu centre academice importante din Europa si din lume pentru a creste standardele educatiei si a profesionalismului in UMF ‘Carol Davila’, pentru a deveni din nou vizibili, asa cum aceasta universitate a fost inca de la fondarea ei pana la cel de-al Doilea Razboi Mondial . Actualele generatii de cadre didactice si studenti si-au descoperit – asa cum au avut inaintasii nostri – resurse mari de inteligenta, de inovatie, de cercetare stiintifica pe care le-au resuscitat si s-au angajat la ceea ce este mai performant in momentul de fata”, a mai precizat rectorul UMF Carol Davila conform sursei citate.

Potrivit acestuia, evenimentul este ‘unic’ in lumea academica medicala din Romania, UMF ‘Carol Davila’ fiind ‘singura universitate’ care organizeaza un astfel de congres stiintific si la care participa toate specialitatile din medicina, medicina dentara farmacie, dar si de la alte specializari.

Etichete: Doctor Honoris Causa, UMF Carol Davila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: