Metodologie pentru desfasurarea concursului de admitere in rezidentiat pe loc si pe post

07/10/2022

Metodologie pentru desfasurarea concursului de admitere in rezidentiat pe loc si pe post

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/metodologie-pentru-desfasurarea-concursului-de-admitere-in-rezidentiat-pe-loc-si-pe-post/

Sanatatii a postat in Transparenta Decizionala un proiect de ordin privind metodologia de concurs de admitere in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie.

Potrivit initiativei legislative, concursul va avea loc la data de 20 noiembrie 2022 si se va desfasura in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Numarul de locuri si posturi pe domenii si specialitati se stabileste defalcat pe centre universitare, inclusiv pentru centrele universitare cu facultati de medicina, medicina dentara si farmacie, in functie de capacitatile de pregatire pe specialitati ale acestora, de catre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie din Romania si se aproba prin ordin al ministrului sanatatii.

Pentru organizarea concursului de admitere in rezidentiat este desemnata o comisie centrala de rezidentiat, formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Educatiei si ai universitatilor de medicina si farmacie din Romania, aprobata prin ordin comun al ministrului educatiei si al ministrului sanatatii.

La nivelul centrelor universitare care organizeaza concursul de admitere in rezidentiat, rectorii universitatilor desemneaza comisii locale de concurs prin act administrativ. Comisiile locale de concurs sunt formate din presedinte si un numar de 4-6 membri, incluzand si un reprezentant al directiei de sanatate publica din centrul universitar in care se desfasoara concursul. Nominalizarea persoanelor va tine cont de eventualele incompatibilitati.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore.

Alegerea unui loc sau post este conditionata de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu.

Medicii, medicii dentisti/medicii stomatologi si farmacistii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

Infomatii privind bibliografia si tematica de examen pot fi gasite in Proiectul de Ordin, AICI.

 

Etichete: rezidentiat 2022, concurs rezidentiat 2022, rezidentiat medici noiembrie 2022

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: