Metode cubaneze de tratare a cancerului si a diabetului, la Valcea

28/06/2019
Metode cubaneze de tratare a cancerului si a diabetului, la Valcea

Metode cubaneze de tratare a cancerului si a diabetului, la Valcea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/metode-cubaneze-de-tratare-a-cancerului-si-a-diabetului-la-valcea/

Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea au un acord cu omologii din Cuba pentru tratarea a pacientilor cu cancer si diabet de la noi.

“Cu ocazia vizitei din luna martie a ambasadorului Cubei la Ramnicu Valcea, am pus bazele unei colaborari, in principal pe linie medicala. Am stabilit atunci ca experienta pe care medicii cubanezi o au in tratarea afectiunilor oncologice si diabetologice trebuie sa intre si pe piata medicala romaneasca. Am gasit toata deschiderea, atat la Ministerul Sanatatii din Romania, cat si la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, iar in urma cu doua zile am primit o informare de la MAE in care ni s-a specificat ca exista deja un acord negociat intre Ministerul Sanatatii din Romania si cel din Cuba, iar judetul Valcea, prin Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, va fi printre primele unitati spitalicesti din tara in care medicamentele si medicii cubanezi vor veni pentru a incerca tratarea afectiunilor oncologice si diabetologice”, a spus vicepresedintele CJ Valcea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta s-a aratat incantata de o astfel de colaborare.

“Este cunoscut la nivel mondial ca cercetatorii si medicii oncologi cubanezi au descoperit o serie de molecule chimioterapeutice cu rezultate deosebite in tratarea diferitelor tipuri de cancer. Am reusit prin acest protocol sa ne apropiem foarte mult de aceste tratamente pentru ca vom fi inclusi intr-un program pilot. In urma semnarii acordului intre Romania si Cuba pentru folosirea acestor medicamente si in tara noastra, Spitalul Judetean de Urgenta va fi printre primele spitale din Romania unde se va implementa, iar pacientii oncologici din judet, care din pacate sunt din ce in ce mai multi, vor fi printre primii care vor beneficia de aceste tratamente inovatoare”, a precizat si directorul spitalului valcean, dr. Dan Popnoran,

In judetul Valcea sunt peste 5.000 de pacienti diagnosticati cu cancer si peste 22.000 de bolnavi de diabet.

Etichete: tratament cancer cuba, tratament diabet cuba, tratament cancer valcea, spitalul judetean de urgenta valcea

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Holdis stefan says:

    Bună seara ma interesează in legatura cu tratarea diabetului zaharat tip 1,daca exist o variantă, multumesc frumos si astept raspunsul vostru.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: