Mesajul WONCA World privind distribuirea cardului de sanatate

28/08/2013

Mesajul WONCA World privind distribuirea cardului de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mesajul-wonca-world-privind-distribuirea-cardului-de-sanatate/

woncaAtributiile administrative pe care le implica distribuirea cardului de asigurari sociale de sanatate prin care medicul de familie ar trebui sa asigure inscriptionare, editarea si revizuirea datelor personale ale pacientilor a determinat reactii din partea Organizatiei Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA World).

Mesajul catre Societatea Romana a Medicilor de Familie a fost transmis de catre prof.dr. Michael Kidd (Australia).

Medicii de familie nu ar trebui sa indeplineasca sarcini administrative

Mesajul WONCA World se centreaza pe problematica administrativa pe care o implica distribuirea cardului de sanatate.

Reprezentantii WONCA World considera ca ridicarea cardurilor de sanatate, editarea datelor inscriptionate pe card nu trebuie sa fie in atributiile unui medic de familie.

Rezolvarea acestor atributii administrative poate sa intarzie consultiile pacientilor, sarcina principala a unui medic de familie.

In acelasi timp, mesajul WONCA World a subliniat ca ingrijirea medicala de inalta calitate nu trebuie sa fie afectata de sarcini administrative care nu intra in atributiile unui medic de familie.

Probleme identificate si de Organizatia Europeana a Medicilor de Familie (WONCA Europe)

Distribuirea cardului de sanatate a determinat reactii si in cadrul WONCA Europe. In acest caz, reprezentantii organizatiei au sustinut aceeasi idee, conform careia atributiile administrative nu trebuie directionate catre medicul de familie.

Organizatia a identifcat si o problema in ceea ce priveste posibilitatea functionarii optime a cardului de sanatate, subliniind ca protejarea datelor pacientului prin codul PIN ar putea crea probleme in momentul in care pacientul si-ar pierde cardul.

Pentru a va informa care sunt reglementarile legii privind cardul de asigurari sociale de sanatate din perspectiva Societatii Nationale a Medicilor de Familie (SNMF) vizionati webminarul la https://www.formaremedicala.ro/wp-content/uploads/snmf2/snmf2_player.html.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: