Mesajul ministrului Sanatatii, referitor la adoptarea proiectului de lege privind activitatea de vaccinare

11/08/2017

Mesajul ministrului Sanatatii, referitor la adoptarea proiectului de lege privind activitatea de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mesajul-ministrului-sanatatii-referitor-la-adoptarea-proiectului-de-lege-privind-activitatea-de-vaccinare/

In contextul adoptarii proiectului de lege privind activitatea de vaccinare a populatiei in Romania, Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a transmis urmatorul mesaj:

Pentru Romania, miza legii vaccinarii este imensa. Asigurarea unui viitor sanatos pentru patru milioane de copii este in mainile noastre. Parlamentul Romaniei, cea mai inalta institutiei a democratiei, va decide asupra continutului final al acestei legi. Insa, dincolo de dezbaterile din Parlament, este important ca intreaga opinie publica sa fie informata si sa inteleaga semnificatia reala a legii si modificarile profunde pe care ea le aduce.

Avem peste 95 de mii de acte normative in aceasta tara, dar nu avem o lege care sa se ocupe de un domeniu vital: protejarea sanatatii copiilor si a intregii populatii a Romaniei. Anual, prin vaccinarea impotriva bolilor prevenibile, putem salva mii de vieti si putem preveni suferinte inutile. Putem sa le oferim copiilor nostri o copilarie fericita, care nu este marcata nici de boli, nici de amintiri dureroase. Rujeola, oreionul, rubeola, poliomielita, hepatita B, tusea convulsiva, difteria, tetanosul sunt boli impotriva carora ne putem proteja familiile si putem limita riscurile de imbolnavire pentru formele grave in cazul unor boli precum tuberculoza.

Avem o datorie morala fata de copiii nostri, sa prevenim raul inainte ca el sa se intample. Asa cum avem o datorie morala fata de comunitatea in care traim sa prevenim raul inainte ca el sa se intample altor copii sau parinti.
Orice proiect de lege este perfectibil si de aceea sunt deschis oricaror dezbateri publice, atata timp cat ele se poarta cu onestitate, bun simt si decenta. Insa acest proiect este munca unor specialisti care lucreaza zi de zi in domeniul vaccinarii si care s-au confruntat cu toate defectele cadrului actual. De aceea, legea a fost gandita atent si corect de catre cei care inteleg cel mai bine cum trebuie reglementata politica vaccinarii.

Am preluat ministerul intr-o situatie critica pentru sanatatea publica si pentru sectorul sanitar. De ani de zile, Romania se afla sub pragul de siguranta al acoperii vaccinale. Adica, oricand putea exista riscul aparitiei unei epidemii. Ceea ce s-a si intamplat. Izbucnirea epidemiei de rujeola in 2016 nu este conjucturala. Este o consecinta directa a disfunctionalitatilor majore ale politicii publice privind vaccinarea. Legea vaccinarii corecteaza aceste grave nereguli care au condus la izbucnirea epidemiei, asigurand cele mai bune conditii pentru protejarea sanatatii copiilor nostri.

Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare. Actul normativ ar urma sa intre in vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Liviu says:

    Manipulare pentru cei creduli. Un proiect de lege dictatorial făcut de minți diabolice și cu scopul de a face vânzare companiilor farmaceutice și a integra România pe linia dictată de artizanii noii ordini mondiale care doresc controlul total și reducerea populației. Ne tratează ca pe niste vite și pretind că ne vor binele.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: