Mesajul ministrului Sanatatii pentru medicii de familie

20/05/2019
Mesajul ministrului Sanatatii pentru medicii de familie

Mesajul ministrului Sanatatii pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mesajul-ministrului-sanatatii-pentru-medicii-de-familie/

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a transmis un mesaj cu ocazia celebrarii Zilei internationala a medicului de familie. Ea a precizat, printre altele, ca se vor lua masuri menite sa intareasca cabinetele medicilor de familie, in vederea imbunatatirii activitatii.

“Transmit astazi salutul meu medicilor de familie, profesionistilor din sistemul medical cei care sunt cel mai aproape de noi, de familiile noastre, cei care ne trateaza, dar mai ales ne indruma, ne invata sa prevenim, sa traim sanatos, sa avem grija se sanatatea noastra”, a declarat ministrul Sorina Pintea intr-un comunicat remis de MS.

Potrivit demnitarului “cabinetul medicului de familie reprezinta poarta de intrare in sistem”.

“Am inteles nevoile acestui sector si vrem sa intarim medicina preventiva, iar anul acesta am crescut cu 25% bugetul pentru medicina de familie si am acordat si alte facilitati pentru imbunatatirea activitatii acestor profesionisti. De asemenea, la concursul de Rezidentiat au fost alocate mai multe locuri pentru acest domeniu, inclusiv cele 300 de posturi aprobate de Guvern s- au indreptat tot catre medicina de familie”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

In mesaj, Pintea a facut referire si la impumutul negociat cu Banca Mondiala, bani care vor fi folositi si pentru medicina primara.

“Vom lua si alte masuri menite sa intareasca cabinetele medicilor de familie, in vederea imbunatatirii activitatii. Din imprumutul negociat cu Banca Mondiala, in valoare de 800 milioane de euro, o parte importanta va fi destinata pentru plata serviciilor suplimentare si dotarea cu echipamente medicale a cabinetelor medicilor de familie si a medicilor comunitari. Respect munca medicilor de familie si le urez La multi ani!”, a incheiat mesajul sau, ministrul Sorina Pintea.

Ziua Internationala a Medicilor de Familie se celebreaza anual la data de 19 mai.

Etichete: medici de familie, cabinete medicina de familie, ziua medicului de familie, dotari cabinete, sorina pintea

 

autor

Autor: Adriana Pavel

4 Comentarii

 1. Laura says:

  Nu stiu unde a crescut cu 25 la sută suma alocată medicinei de familie ca la noi la Buzău nu a ajuns nici regularizarea …Cine îi mai crede pe indivizii ăștia?

 2. iolanda marinescu says:

  Am incredere in d-na ministru Sorina Pintea este motivată, vrea sa ajute sistemul sanitar și chiar o face! Se implică și vrea evolutie.

 3. Liliana Costescu says:

  Dar despre asistenții de la medicina de familie????Despre noi ce puteti spune d-na liniștea????Noi care suntem mana dreapta a medicului,noi care avem volum de muncă foarte mare,noi care venim in contact cu toți cei au boli contagioasă,noi care asigurăm medicina primară,despre noi ce puteti spune?Suntem in afara sistemului desi nu meritam asta,suntem la categoria de necalificați,de ex.eu cu o vechime în domeniu de 20 de ani cu grad de principal de 15 ani am su salar de 1420 lei net.Noi a cui suntem??????????

 4. Mina says:

  Eu inca n-am primit nici 1% din cei 25% trambitati de 6 luni…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: