Medicul pediatru Mihai Craiu: Medicamente utile pentru copii, in trusa de vacanta

21/06/2023
Medicul pediatru Mihai Craiu: Medicamente utile pentru copii, in trusa de vacanta

Medicul pediatru Mihai Craiu: Medicamente utile pentru copii, in trusa de vacanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-pediatru-mihai-craiu-medicamente-utile-pentru-copii-in-trusa-de-vacanta/

Daca veti merge in calatorie departe, in tari exotice, alaturi de copii, nu cumparati de acolo medicatie pentru copii, fara consult si prescriptie medicala, atentioneaza medicul pediatru Mihai Craiu.

Intr-o postare pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, pediatrul spune ca dupa ce mai mult de 300 de copii au murit in urma ingestiei de sirop de tuse, in unele tari cu nivel scazut de dezvoltare, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat o avertizare serioasa pe aceasta tema

“Nu de alta, dar este o perioada cu vacante si o parte din romani calatoresc in tari exotice, alaturi de copiii lor. De peste 20 de ani OMS avertizeaza asupra riscurilor asociate folosirii siropurilor de tuse la copiii care nu stiu sa expectoreze, in special cei cu varsta sub 5 ani. Exista tari precum SUA sau Canada unde nu poti cumpara sirop de tuse pentru copii, fara o prescriptie medicala.”, scrie Dr. Craiu.

Specialistul atentioneaza parintii care vor merge in calatorie departe, in tari exotice, alaturi de copii, sa nu cumpere de acolo medicatie pentru acestia, fara consult si prescriptie medicala.

“Eventual documentati-va anterior calatoriei in tara respectiva… Caci in ultimele zile au fost consemnate decese la copil in Camerun sau Gabon, etc. Pentru parintii foarte speriati/prudenti ar fi utile, in trusa de vacanta, cateva medicamente, cumparate aici in tara. Un antitermic ce a avut efecte bune cu alta ocazie (ibuprofen sau paracetamol, sirop), plicuri cu saruri de rehidratare, Smecta sau alt produs util in diaree apoasa la copilul mic si un antialergic (oral si/sau crema). Nu cumparati “preventiv” antibiotice!!!
Daca este copilul atat de bolnav incat pare a avea nevoie de antibiotic, acesta are nevoie urgenta de un consult medical, nu de automedicatie.”, sfatuieste medicul pediatru Mihai Craiu, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Etichete: medicamente copii vacanta, pediatru mihai craiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: