Medicul Mircea Beuran, trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita

29/04/2020
Medicul Mircea Beuran, trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita

Medicul Mircea Beuran, trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-mircea-beuran-trimis-in-judecata-de-procurorii-dna-pentru-luare-de-mita/

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a medicului Mircea Beuran care, la data faptei indeplinea functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv sef al Disciplinei Chirurgie Generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, in calitatile mentionate mai sus, ar fi primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), bani si bunuri in valoare de peste 10.000 de euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

”Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de catre martor a unui post de asistent universitar pe perioada determinata (in specialitatea chirurgie generala in cadrul U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti), indatoriri ce puteau fi realizate de catre inculpat prin oricare din actele care intrau in competenta sa, in oricare din calitatile sale mentionate anterior.”, se precizeaza in comunicatul transmis, miercuri, de DNA

Potrivit sursei citate, in cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului, pana la concurenta sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar apartinand inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Etichete: medicul mircea beuran, luare de mita, dna

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Cristina Comanici says:

    S-a realizat flagrant, sau a fost trimis in judecata doar pe baza unei declaratii post-factum, fara probe concrete? Pare o inscenare.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: