Medicul de familie – un medic cu cap mare

27/03/2013

Medicul de familie – un medic cu cap mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-de-familie-un-medic-cu-cap-mare/

poza conferinta Nationala de Medicina Familiei 2013Ne intalnim azi in prima zi a Conferintei Nationale de Medicina Familiei 2013 si ne minunam de varietatea subiectelor dezbatute. In mod surprinzator, in afara atelierelor de specialitate, majoritatea prelegerilor si a dezbaterilor se focuseaza pe cu totul altceva decat pe practici medicale moderne, si anume pe re-conturarea medicinii de familie.

Ce ne arata realitatea este ca medicul de familie din Romania in afara de a fi medic, de a astgura educatie, preventie, tratament si monitorizare pacientilor – PE TOATE ORGANELE, PE TOATA DURATA VIETII – are un cap cu mult mai mare.  El este in stare sa inteleaga si sa participe la crearea politicilor de sanatate, este un manager al propriului cabinet, isi gestioneaza relatia contractual cu Casa Judeteana de Sanatate, isi cumpara echipamentele si consumabilele, isi optimizeaza factura la telefon, angajeaza personal, il instruieste, il da afara, cumpara sau inchiriaza spatiu de lucru si in general isi conduce  propria afacere ca un manager.

Mai are idee despre cum se organizeaza conferintele, cum se aplica pentru fonduri cu proiecte extrem de interesante si stie cum sa urmareasca cu tenacitate sa isi imbunatateasca cunostintele, sa isi construiasca un brand personal, sa promoveze in cariera.

As zice in incheiere un mare BRAVO acelor medici de familie pentru care toate cele de mai sus sunt reale preocupari, asa cum sunt cei pe care ii am acum in jurul meu.

Autor: Oana Bornaz

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: