Medicul de familie controlat la sange de CNAS

28/02/2014

Medicul de familie controlat la sange de CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-de-familie-controlat-la-sange-de-cnas/

In activitatile de control ale CAS pentru asistenta primara vor fi urmarite dotarea furnizorilor, calitatea serviciilor medicale, documentele tipizate, concordanta intre diagnosticul stabilit si prescrierea de medicamente, concedii medicale eliberate, evidenta bolnavilor cu boli cronice.

Corectitudinea raportarilor catre CAS obligatoriu verificata

In cadrul de obiective urmarite in activitatile de control ale CAS publicat pe site-ul CNAS, se precizeaza ca se va verifica daca exista concordanta intre numarul si tipul serviciilor medicale inregistrate de cabinet sau la centrul de permanenta si cele raportate la CAS.

Raportarile lunare in format electronic, a investigatiilor medicale paraclinice recomandate in regim ambulatoriu si DCI din lista medicamentelor cu si fara contributie personala prescrise in tratament ambulatoriu, pe CNP.

Nu in ultimul rand, va fi verificata completarea la zi a documentelor privind evidentele obligatorii din sistemul informational al MS cu activitatile desfasurate de medic.

Documente obligatorii la cabinetul medicului de familie verificate de CNAS

Intre documentele tipizate obligatorii pe care trebuie sa le prezinte un medic de familie sunt formularele de prescriptii medicale, biletele de trimitere, carnetele de concedii medicale, adeverinte/certificate medicale, certificate de deces, scutiri medicale pentru copii in caz de imbolnaviri, declaratii pe propria raspundere pentru beneficiarii de concedii medicale.

In ceea ce priveste asigurarea serviciilor, medicul de familie trebuie sa dovedeasca evidenta consultatiilor, a tratamentelor si serviciilor medicale oferite cu documente primare: fise de consultatii, registre de consultatii cu semnatura pacientilor sau registre ale bolnavilor cronice.

In ce cazuri medicul trebuie sa informeze Casa de Asigurari despre modificarile survenite

CAS va verifica daca medicul de familie a respectat programul de lucru avizat de directia de sanatate publica judeteana si daca a respectat clauzele contractuale cu privire la inlocuirea sa motivata.

Vor fi verificate documentele justificative care sa ateste calitatea de asigurat a pacientilor in momentul inscrierii pe lista medicului.

Serviciile medicale oferite vor fi verificate in amanunt

CAS va verifica registrele de vaccinari, de evidenta a gravidelor sau a bolnavilor cronici, precum si fisele de consultatii.

Modul de prescriere a concediilor medicale, de intocmire a biletelor de trimitere catre societati de turism balnear si de recuperare va fi de asemenea verificat.

Nu in ultimul rand, medicul de familie trebuie sa dovedeasca respectarea conditiilor de prescriere a medicamentelor pe retete compensate pentru venituri 0-700.

Sursa: www.cnas.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: