Medicina primara si ambulatoriul ca prioritate pentru Ministerul Sanatatii

17/01/2014

Medicina primara si ambulatoriul ca prioritate pentru Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicina-primara-si-ambulatoriul-ca-prioritate-pentru-ministerul-sanatatii/

poza ministerul sanatatiiUnul din principalele obiective ale ministerului Sanatatii presupune cresterea rolului ambulatoriului si al medicinii primare in tratamentul pacientului. In acest fel, se considera ca vor fi echilibrate componentele sistemului de sanatate din Romania.

1 milion din cazurile de internare puteau fi tratate in ambulatoriu

Potrivit ministerului Sanatatii, aproximativ 1 miliard de lei ar fi putut fi economisiti in 2012 daca pacientii internati in spitale ar fi fost tratati in ambulatoriu.

In acest sens, se doreste o eficientizare a cheltuielilor din sanatate, prin reducerea cazurilor de internare in spitale, cazuri care ar putea fi tratate cu succes in ambulatoriu.

Ce servicii va acorda ambulatoriul prin pachetul de baza

Ministerul Sanatatii considera ca o afectiune tratata in ambulatoriu ar putea costa de 20 de ori mai putin decat daca ar fi tratata prin internarea pacientului in spital.

O masura pentru motivarea medicilor are in vedere cresterea tarifelor pentru consultatiile in ambulatoriu.

Se prevede astfel o plata diferentiata a consultatiilor in functie de gradul lor de complexitate.

Se doreste, de asemenea, o reconfigurare a ambulatoriului de specialitate prin posibilitatea de a lucre in doua ture pentru acoperirea serviciilor necesare.

Se doreste ca medicul specialist sa poata trata cazul in totalitate, fara necesitatea trimiterii sau internarii pacientului in spital.

Consultatia complexa multidisciplinara

Medicul specialist va face parte, conform noilor prevederi ale pachetului de baza, din echipa multidisciplinara care va acorda o consultative complexa pacientilor cu boli cronice.

Consultatia complexa multidisciplinara va presupune bilantul starii de sanatate, examen clinic, investigatii, urmarirea planului de management al bolii.

Consultatia multidisciplinara va fi acordata, conform pachetului de baza, anual.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: