Stiri medicale

Medicilor de familie li se impun chirii majorate de 50 de ori pentru cabinete

Data ultimei actualizari: 21/02/2014

controale-in-spitaleMedicii de familie din Piatra Neamt se confrunta cu o noua problema administrativa dupa ce au primit instiintarea ca trebuie sa plateasca pentru lunile anterioare, incepand cu 1 septembrie 2013, chirii majorate pentru locatia in care au cabinetul. Astfel, de la 1 euro pe metru patrat pe an, chiria a fost majorata la 50 de euro pe metru patrat pe an.

Medicii de familie vor actiona in instanta primaria

In fata unor chirii majorate de 50 de ori, medicii de familie se vad in imposibilitatea de a-si continua activitatea, temandu-se de faliment.

Acestia precizeaza ca, daca primaria nu va gasi o solutie, vor fi nevoiti sa actioneze in instanta.

“Nu putem sa acceptam asta sub nici o forma pentru ca ar duce la falimentul cabinetelor. Nu avem cum sa ne permitem astfel de costuri. Nu putem cere bani pacientilor pentru consultatii, ca sa ne putem plati taxele impuse. Daca nu putem ajunge la o intelegere, vom actiona in instanta primaria. Vom iesi in strada alaturi de pacienti si vom sta in fata primariei si a prefecturii pana cand edilii nostri isi vor da seama de gravitatea problemei”, se precizeaza intr-un protest al medicilor de familie trimis primariei.

760 de euro pe metru patrat pentru cabinetul propriu

Pentru a nu plati astfel de chirii majorate nejustificat de mult, medicii ar avea ca solutie cumpararea spatiului in care este amplasat cabinetul.

Pretul pe metru patrat insa face si aceasta solutie imposibila, in conditiile in care acestia ar trebui sa plateasca 760 de euro pe metru patrat.

Medicii de familie contesta astfel decizia de majorare a chiriilor, argumentand ca evaluatorii au folosit drept comparatie pentru cladirile vechi ale dispensarelor, cladiri noi, private, care nu sunt destinate activitatilor comerciale.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Un comentariu

  • PURICE LAURENTIU spune:

    EU SINT MEDIC DE FAMILIE IN BOTOSANI SI VARA ASTA MA ASTEAPTA AC. SOARTA .E TRIST SI NEFIRESC

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.