Medicii urgentisti de la Spitalul Judetean Oradea au demisionat

08/05/2018

Medicii urgentisti de la Spitalul Judetean Oradea au demisionat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-urgentisti-de-la-spitalul-judetean-oradea-au-demisionat/


UPDATE: Toti medicii care si-au depus demisia au revenit asupra deciziei, in urma unor negocieri purtate miercuri cu conducerea spitalului.
………………………………………………………………………………………………………………………….

Criza din Sanatate incepe sa capete forme fara precedent. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean si-au depus demisiile, iar acelasi lucru urmeaza sa-l faca si asistentii medicali.

Ei spun ca este incorect si inaccceptabil ca sporurile pentru munca in conditii deosebite sa le fie taiate. Decizia a fost luata de Consiliul Local, ordonator de credite pentru Spitalul Judetean din Oradea, fiind considerata singura solutie care sa permita punerea in practica a Legii Salarizarii, scrie ziare.com.

Demisiile vor intra in vigoare de saptamana viitoare, astfel ca acum nu exista probleme in tratarea pacientilor.
In total, 39 de medici si-au depus demisiile, in semn de solidaritate cu seful lor, medicul Hadrian Borcea, care a demisionat vineri dupa ce a aflat de decizia CL.

“Activitatea din UPU si prespitaliceasca nu este absolut deloc afectata, medicii care sunt de garda sunt la locul de munca, trateaza bolnavi, in momentul de fata nu avem o problema. Dar de saptamana viitoare s-ar putea sa apara probleme, dar aceste probleme trebuie sa le rezolve mai-marii nostri, nu noi. Noi am tras un semnal de alarma ca nu e corect si modul in care s-au acordat sporurile este imoral.
Urmeaza demisii ale asistentilor medicali, si ei sunt nemultumiti. O mare parte a nemultumirii noastre e legata si de sporurile acordate asistentilor, infirmierilor, brancardierilor, TESA… si ei au fost afectati”, a declarat dr. Alin Suciu, medic UPU Oradea, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Pentru a explica de ce medicii de la urgente merita sporurile, el a dat exemplul zilei de luni.

“Ieri au fost 240 de pacienti in urgenta si toti isi varsa furia si nemultumirea pe acel asistent, adreseaza injurii… E normal ca sporul sa fie diferentiat fata de alt asistent de pe medicina interna, de exemplu”, a precizat medicul citat si de ziare.com.

De asemenea, el a mai precizat ca pierderea  insumeaza in jur de 2.000 de lei fata de luna precedenta.

In cursul zilei de marti, sindicatele din Sanatate poarta negocieri cu premierul Viorica Dancila la sediul Guvernului.
Daca nu se ajunge la un acord, vineri, pe 11 mai, este programata declansarea grevei generale in sistemul public de sanatate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: